POCZWÓRNA SIŁA DZIAŁANIA BIO-KULT everyday

 

Bio-Kult Boosted to unikalny suplement wieloszczepowy zawierający tę samą kompozycję 14 wspaniałych szczepów bakterii probiotycznych, która znajduje się w produkcie Bio-Kult Everyday, lecz o czterokrotnie wyższym stężeniu. Bio-Kult Boosted zawiera również witaminę B12, która wspomaga układ odpornościowy.

 

Co więcej...

  • Wspiera układ pokarmowy i odpornościowy
  • Świetny towarzysz podróży (nie wymaga przechowywania w lodówce)
  • Odpowiedni do stosowania podczas antybiotykoterapii
  • Nadaje się do użytku codziennego jako element zdrowego stylu życia
  • Wiodąca marka probiotyków
  • Ceniony na całym świecie asortyment
  • Wsparty badaniami klinicznymi
  • Kapsułki Bio-Kult można rozdzielić, a zawartość zmieszać z jedzeniem, napojem lub połknąć w całości
  • Odpowiedni dla dzieci i kobiet w ciąży (zalecamy skonsultowanie się z lekarzem przed przyjęciem jakiegokolwiek suplementu diety)
  • Produkt bezglutenowy
  • Zatwierdzony przez Vegetarian Society (przyp. red. brytyjskie Towarzystwo Wegetariańskie
  • Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii przez ADM Protexin Ltd.

Składniki:

  • Żywe kultury bakterii (mleko, soja) - patrz szczepy poniżej
  • Substancja wypełniająca (celuloza mikrokrystaliczna)
  • Witamina B12 (metylokobalamina)
  • Kapsułka roślinna (hydroksypropylometyloceluloza)

 

Żywe kultury bakterii:

  • Bacillus subtilis PXN® 21®
  • Bifidobacterium bifidum PXN® 23 ™
  • Bifidobacterium breve PXN® 25 ™
  • Bifidobacterium infantis PXN® 27 ™
  • Bifidobacterium longum PXN® 30 ™
  • Lactobacillus acidophilus PXN® 35 ™
  • Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus PXN® 39 ™
  • Lactobacillus casei PXN® 37 ™
  • Lactobacillus plantarum PXN® 47 ™
  • Lactobacillus rhamnosus PXN® 54 ™
  • Lactobacillus helveticus PXN® 45 ™
  • Lactobacillus salivarius PXN® 57 ™
  • Lactococcus lactis ssp. lactis PXN® 63 ™
  • Streptococcus thermophilus PXN® 66 ™

 

Porcja 1 kapsułki zawiera:

Witamina B12 2,5 µg (100% RWS)

RWS = Referencyjna Wartość Spożycia

8 miliardów mikroorganizmów na kapsułkę (8 x 10^9 CFU) żywotnych przez okres trwałości, co odpowiada 20 miliardom mikroorganizmów na gram (2 x 10^10 CFU).

 

Przechowywanie:

Można przechowywać w temperaturze pokojowej.

Całkowita liczba bakterii żywotnych do końca okresu trwałości produktu.

 

Informacje dotyczące alergenów:

  • Zawiera soję i mleko stosowane w procesie fermentacji. Zawartość mleka jest na niskim poziomie, niemającym wpływu na osoby cierpiące na nietolerancję laktozy.


Kup teraz