o Bio-Kult

Producent firmy Bio-Kult w pełni poświęca się wytwarzaniu innowacyjnych, opartych na dowodach naukowych, produktów najwyższej jakości. Nasze niezrównane, ponad 30 letnie doświadczenie, w produkcji żywych mikroorganizmów z jednoczesnym zapewnianiem jakości, nie mają sobie równych.

Zapewnienie jakości ma dla nas ogromne znaczenie i jest wdrażane oraz utrzymywane przez nasz wewnętrzny zespół, wspierany przez wewnętrzną jednostkę Company Microbiologist i niezależne, akredytowane laboratoria mikrobiologiczne i analityczne. Laboratoria te przeprowadzają analizę surowca i gotowych produktów. Certyfikaty oraz analizy są przygotowywane dla każdej partii produktu.

Nasz zakład produkcyjny otrzymał akredytację nie tylko Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, ale również wielu innych jednostek i organów. Dysponujemy kompletnie udokumentowaną Weryfikacją Jakości, która stanowi podstawę wszystkich naszych procedur i działań.

Posiadamy pełny program identyfikacji, a wszystkie partie surowców i gotowych produktów podlegają kontroli. Naszym celem jest zapewnienie najlepszej możliwej jakości w całym cyklu produkcyjnym oraz przez cały okres trwałości produktu.

 

 

 Wszystkie szczepy bakterii są indywidualnie poddawane fermentacji, partia po partii, które są przeprowadzane w nowoczesnych maszynach spełniających wymagania Dobrej Praktyki Produkcyjnej i obsługiwane przez personel posiadający ogromną wiedzę i doświadczenie. Każdy szczep jest chroniony przez krioprotektanty i liofilizowany indywidualnie, co pomaga mu w przeżyciu kwaśnego środowiska żołądka i zapewnia stabilność podczas przechowywania gotowego produktu w temperaturze pokojowej. 

Wszystkie produkty Bio-Kult charakteryzują się żywotnością do końca okresu trwałości i przeszły testy stabilności w kontrolowanych warunkach wilgotności względnej i temperatury.

Prowadzimy ciągły program szkoleniowy z całym naszym personelem produkcyjnym, aby zapewnić wysoko wykwalifikowaną kadrę. Nasz najnowocześniejszy zakład wytwórczy obejmuje pomieszczenia o kontrolowanej temperaturze i wilgotności, wyposażone w najnowocześniejsze maszyny, co daje nam możliwość produkcji szerokiej gamy artykułów.

Wszystkie nasze szczepy bakteryjne są w pełni zidentyfikowane i bezpieczne. Przechowujemy je w Krajowym Banku Kultur Bakterii z siedzibą w Aberdeen w Wielkiej Brytanii, gdzie zapewniamy bezpieczną odtwarzalność szczepu bez przesunięcia genetycznego. Szczepy, których używamy, są również uważane za bezpieczne przez Europejski Komitet ds. Domniemania Bezpieczeństwa.

Aby mieć pewność, że pozostajemy na bieżąco z najnowszymi doniesieniami naukowymi, współpracujemy z wieloma wiodącymi ośrodkami badawczymi i uniwersytetami w Wielkiej Brytanii i na całym świecie. Badania te pozwalają nam lepiej zrozumieć, w jaki sposób nasze produkty mogą przyczynić się do poprawy zdrowia i tworzyć nowe i innowacyjne preparaty w przyszłości.

  

Przy szerokiej ofercie dostępnych na rynku dostawców probiotyków wybór właściwej marki może okazać się trudny. Jeśli nadal nie masz pewności i potrzebujesz pomocy w wyborze, zapoznaj się z filmem, który obala 10 najpopularniejszych mitów.